Hvad er Blastula og Gastrula?
Hvad er Blastula og Gastrula?

Video: Hvad er Blastula og Gastrula?

Video: Hvad er Blastula og Gastrula?
Video: 2402 Lab Zygote, Morula, Blastula, Gastrula 2024, Kan
Anonim

Det Blastula er en sfærisk, hul, encellet tyk struktur, fundet under det første stadie af embryogenese, og er kendt som 'præ-embryoet'. Det gastrula dannes i løbet af gastrulation stadiet af embryogenese og består af tre kimlag, med strukturen kendt som det 'modne embryo'.

På denne måde, hvad er forskellen mellem Blastula og Gastrula?

Det vigtigste forskel mellem blastula og gastrula er i struktur og komponenter i hvert af de embryonale stadier. Blastula udvikler sig fra morula i en proces kaldet blastulation. Gastrula udvikler sig fra blastula i en proces kaldet gastrulation.

Desuden, hvad er Morula Blastula og Gastrula? Zygoten gennemgår mitotisk spaltning for at dannes morula som er en 16-cellet fase kendt som morula som yderligere deler sig til form blastula som er 128-cellet fase. Det blastula differentierer sig til gastrula som er skålformet og har tre kimlagsceller, som yderligere danner et embryo og gennemgår organogenese.

På samme måde kan man spørge, hvordan bliver en Blastula til en Gastrula?

Det gastrula udvikler sig fra den hule, enkeltlagede kugle af celler kaldet a blastula som selv er produktet af den gentagne celledeling eller spaltning af et befrugtet æg. Denne spaltning er efterfulgt af en udviklingsperiode, hvor de væsentligste begivenheder er bevægelser af celler i forhold til hinanden.

Hvad er en menneskelig Blastula?

Det blastula (fra græsk βλαστός (blastos), der betyder "spire") er en hul kugle af celler, omtalt som blastomerer, der omgiver et indre væskefyldt hulrum kaldet blastocoele dannet under et tidligt stadium af embryonal udvikling hos dyr.

Anbefalede: