Hvordan blev Santeria skabt?
Hvordan blev Santeria skabt?

Video: Hvordan blev Santeria skabt?

Video: Hvordan blev Santeria skabt?
Video: Verdenshistorien del 1 - en plads på jorden 2024, April
Anonim

Santeria var oprettet i Cuba ved sammenblandingen af Yoruba-traditioner bragt af slaverede afrikanere fra Nigeria og Benin med de spanske plantageejeres romersk-katolske tro. der var en stærk symbiose mellem det katolske sakramentale system og traditionel afrikansk religion.

Desuden, hvordan opstod Santeria?

Behovet for at bevare deres traditioner og trossystemer i et fjendtligt kulturelt miljø fik slaverede afrikanere fra forskellige etniske grupper i Cuba, fra så tidligt som 1515, til at fusionere deres skikke med aspekter af romersk-katolicisme. Denne religiøse tradition udviklede sig til, hvad der nu er anerkendt som Santería.

Og hvad er La Santeria? Santeria (Way of the Saints) er en afro-caribisk religion baseret på yorubas tro og traditioner, med nogle romersk-katolske elementer tilføjet. Religionen er også kendt som La Regla Lucumi og Osha-reglen. Santeria er en synkretisk religion, der voksede ud af slavehandelen i Cuba.

Angående dette, tror Santeros på Gud?

Det Santeria tro lærer, at hvert individ har en skæbne fra Gud , en skæbne opfyldt med hjælp og energi fra orishaerne. Grundlaget for Santeria religion er næringen af et personligt forhold til orishaerne, og en af de vigtigste former for hengivenhed er et dyreofring.

Hvor mange mennesker er Santeria?

Det er svært at vide hvor mange mennesker følge efter Santeria , da der ikke er nogen central organisation, og religionen praktiseres ofte privat. Nogle estimater går så højt som hundrede mio Santeria troende verden over.

Anbefalede: