Hvad er funktionel ækvivalens?
Hvad er funktionel ækvivalens?

Video: Hvad er funktionel ækvivalens?

Video: Hvad er funktionel ækvivalens?
Video: SFL - Systematisk Funktionel Lingvistik. Dansk 2. klasse 2024, Kan
Anonim

Funktionel ækvivalens fund er den proces, hvor oversætteren forstår begrebet på kildesproget og finder en måde at udtrykke det samme begreb på målsproget på den måde, hvorpå tilsvarende formidler samme mening og hensigt som originalen.

Hvad er i denne forbindelse en funktionel ækvivalent?

Funktionelt ækvivalent betyder, når en praksis, metode, teknik, procedure, design, materiale eller komponent udfører det samme fungere og giver den samme eller forbedrede nytte, som der kræves gennem reglen.

Hvad er også forskellen mellem dynamisk ækvivalens og formel ækvivalens? Formel ækvivalens tilgang har en tendens til at understrege troskab til de leksikalske detaljer og grammatiske struktur i originalsproget, hvorimod dynamisk ækvivalens har en tendens til at anvende en mere naturlig gengivelse, men med mindre bogstavelig nøjagtighed. Det er muligt at tilknytte funktionelle ækvivalens med hvordan mennesker interagerer i kulturer.

Man kan også spørge, hvad er funktionel ækvivalens i psykologi?

Det funktionel ækvivalens hypotese. Denne hypotese siger, at der er et perceptuelt overlap mellem følelsesudtryk og visse trækmarkører, som så påvirker følelseskommunikation. Hypotesen er blevet testet med hensyn til kønsrelaterede forskelle i morfologi.

Hvad betyder formel ækvivalens?

Definition af formel ækvivalens i den engelske ordbog The definition af formel ækvivalens i ordbogen er forhold, der holder mellem to åbne sætninger, når deres universelle lukninger er materielt ækvivalente.

Anbefalede: