Hvorfor blev det walisiske sprog forbudt?
Hvorfor blev det walisiske sprog forbudt?

Video: Hvorfor blev det walisiske sprog forbudt?

Video: Hvorfor blev det walisiske sprog forbudt?
Video: Hold det ikke på bordet, åbn ikke vejen for fattigdom 2024, September
Anonim

Med engelsk suverænitet over Wales gjort officielt med Henry VIII's Act of Union i 1536, brug af walisisk var stort set forbudt og love blev vedtaget, som fjernede den officielle status for walisisk sprog . Det betød, at folk skulle tale engelsk for at få arbejde og fremskridt.

Er walisisk på samme måde et uddøende sprog?

Det walisisk sprog er døende ud som unge mennesker er bange for at bruge det, har forskning fundet. Resultaterne genlyder seneste folketællingstal, som afslørede, at antallet af mennesker i Wales i stand til at tale deres eget Sprog faldt fra 21 procent i 2001 til 19 procent i 2011.

For det andet, hvorfor har Wales fået sit eget sprog? Oprindelse. walisisk udviklet sig fra det britiske, det keltiske Sprog talt af de gamle briter. Alternativt klassificeret som Insular Celtic eller P-Celtic, det sandsynligvis ankommet til Storbritannien under bronzealderen eller jernalderen og var formentlig talt på hele øen syd for Firth ofForth.

Desuden, hvorfor er det walisiske sprog vigtigt?

Wales er et tosproget land, og det er derfor nyttigt for børn at vokse op med at lære sit hjemland Sprog . Undervisning walisisk som en del af Walesis nationale læseplan vigtig som det holder Sprog i live og dette er vigtig for nationens kulturelle identitet.

Hvilke sprog er walisisk relateret til?

Den eneste sprog, der ligner walisisk er andre keltiske Sprog . De nærmeste pårørende til walisisk er bretonsk og kornisk, så, mere fjernt, irsk og gælisk. walisisk er et kompleks Sprog med flere dialekter er det ikke særlig let at lære og tales selv som en minoritet Sprog i mange dele af Wales.

Anbefalede: