Hvordan præsenteres hr. Utterson i kapitel 1?
Hvordan præsenteres hr. Utterson i kapitel 1?

Video: Hvordan præsenteres hr. Utterson i kapitel 1?

Video: Hvordan præsenteres hr. Utterson i kapitel 1?
Video: Jekyll and Hyde Chapter 1 Part 1 analysis - Character of Utterson 2024, Kan
Anonim

Hr . Utterson er en velhavende, respekteret London-advokat, en reserveret og måske endda kedelig mand, der alligevel vækker en underlig forkærlighed hos dem, der kender ham. Han halsbåndede manden, inden han nåede at komme væk, og bragte ham så tilbage til pigen, som en vred menneskemængde havde samlet sig omkring.

Bare så, hvordan præsenteres hr. Utterson i Jekyll og Hyde?

Utterson er advokat og derfor en respektabel, velhavende mand i det victorianske London. Stevenson viser Uttersons personlighed at være rationel, rolig og nysgerrig. Det er gennem disse personlighedstræk, der Utterson afslører mysteriet om Dr Jekyll's vilje. "Hvis han er Hr. Hyde ," havde han tænkt, "det skal jeg være Hr Søge."

Hvordan præsenteres Utterson på samme måde som en victoriansk gentleman i kapitel 1? Stevenson beskriver Utterson til læseren i den første kapitel , for at repræsentere det forudsigelige viktoriansk herre , så han kan bruges som folie i romanen; som Utterson følger den sociale orden for at opføre sig i overensstemmelse hermed ved at "ødelægge smagen for årgange", kan vi sætte ham i kontrast til andre og lære mere om deres

Når man tager dette i betragtning, hvordan beskriver hr. Utterson hr. Hyde?

Edward Hyde . At er , Utterson er en skarpsindig karakterdommer, og han ser i Edward Hyde en umoralsk og ond person, og han er dybt bekymret for sin vens (dr. Jekylls) velbefindende. For eksempel når han er overbevist om, at Edward Det har Hyde sårede Dr.

Hvordan præsenterer Stevenson Hyde i kapitel 1?

Stevenson præsenterer først karakteren af Mr. Hyde gennem samtalen mellem Mr. Enfield, en mand der faktisk har set Hyde , og hans slægtning, Mr. Enfield beskriver en scene, han engang så, hvor denne mand, Hyde , kom ud af en dør, som Enfield og Utterson tilfældigvis passerede på deres gang.

Anbefalede: