Hvorfor er overfladetemperaturen meget højere på Venus end på Jorden?
Hvorfor er overfladetemperaturen meget højere på Venus end på Jorden?

Video: Hvorfor er overfladetemperaturen meget højere på Venus end på Jorden?

Video: Hvorfor er overfladetemperaturen meget højere på Venus end på Jorden?
Video: Venus - Rummet og vores solsystem - Natur og teknologi på hovedet - NTPH 2024, April
Anonim

Venus er så varmt, fordi det er omgivet af en meget tyk atmosfære, som er omkring 100 gange mere massiv end vores atmosfære her jorden . Når sollys passerer gennem atmosfæren, varmer det op overflade af Venus . Varmen bliver fanget og bygges op til ekstremt høje temperaturer.

På samme måde, hvad er hovedårsagen til, at Venus er varmere end Jorden?

Den rigtige grund er det Venus har en meget tættere atmosfære med LADSER mere drivhusgas (CO2). Det er meget varmere på dens overflade end på Jordens overflade. Afstand betyder noget, men drivhuseffekten er en meget større effekt.

Efterfølgende er spørgsmålet, om Venus er så meget varmere end Jorden, fordi den er tættere på solen? Selvom Venus er ikke planeten tættest på solen , dens tætte atmosfære fanger varme i en løbsk version af drivhuseffekten at varmer jorden . Som et resultat, temperaturer på Venus nå 880 grader Fahrenheit (471 grader Celsius), hvilket er mere end varmt nok til at smelte bly.

Efterfølgende kan man også spørge, hvordan er Venus overfladetemperatur sammenlignet med overfladetemperaturer på Jorden. Hvorfor er Venus denne temperatur?

Et varmt tæppe Meget af brinten i atmosfæren fordampede tidligt i dannelsen af Venus , hvilket efterlader en tyk atmosfære over hele planeten. Ved overflade , atmosfæren presser ned så hårdt som vand 3.000 fod under Jordens ocean. Gennemsnittet temperatur på Venus er 864 grader Fahrenheit (462 grader Celsius).

Hvorfor er Venus den hotteste planet ikke Merkur?

Kuldioxiden fanger det meste af varmen fra Solen. Skylagene fungerer også som et tæppe. Resultatet er en "løbsk drivhuseffekt", der har forårsaget planetens temperatur til at stige til 465°C, hed nok til at smelte bly. Det betyder at Venus er endnu varmere end Merkur.

Anbefalede: