Hvad mener Husserl med intentionalitet?
Hvad mener Husserl med intentionalitet?

Video: Hvad mener Husserl med intentionalitet?

Video: Hvad mener Husserl med intentionalitet?
Video: Lesson IV - Husserl on Intentionality 2024, April
Anonim

For Brentano dette midler at ethvert mentalt fænomen involverer " forsætlig ineksistens" af et objekt, mod hvilket det mentale fænomen er instrueret. Husserl selv analyserer intentionalitet i form af tre centrale ideer: forsætlig handling, forsætlig objekt, og forsætlig indhold.

Med hensyn til dette, hvad menes der med teori om intentionalitet?

Intentionalitet er et filosofisk begreb defineret som "sindens magt til at handle om, repræsentere eller stå for ting, egenskaber og tingenes tilstand". I dag, intentionalitet er en levende bekymring blandt filosoffer af sind og sprog. Det tidligste teori om intentionalitet er forbundet med St.

Ved også, hvorfor er intentionalitet vigtig? Intentionalitet og rationalitet er de to væsentlige træk, som måske er karakteristika for et sind. Intentionalitet er den rettethed, som tillader tanker at handle om andre ting, selv om verden. Fordi sindet er en forsætlig system, det kan repræsentere, hvordan tingene er.

Ved også, hvad er intentionalitet af bevidsthed?

Intentionalitet , i fænomenologien, det karakteristiske ved bevidsthed hvorved det er bevidst af noget - dvs. dets rettethed mod et objekt.

Hvad mener Searle med intentionalitet?

John Searle accepterer Brentanos grundlæggende definition af Intentionalitet som den logiske egenskab ved at handle om et objekt, selvom han normalt erstatter tingenes tilstand med objekter.

Anbefalede: