Hvad er guden Marduk?
Hvad er guden Marduk?

Video: Hvad er guden Marduk?

Video: Hvad er guden Marduk?
Video: ANUNNAKI - EPISÓDIO 12 - OS DEUSES DO EGITO 2024, Kan
Anonim

Marduk var protektor Gud af Babylon, den babyloniske konge af guder , der præsiderede over retfærdighed, medfølelse, helbredelse, regenerering, magi og retfærdighed, selvom han også nogle gange omtales som en storm Gud og landbrugets guddom.

Hvem er så Marduk i Bibelen?

Marduk . Marduk , i mesopotamisk religion, hovedguden for byen Babylon og Babyloniens nationale gud; som sådan blev han til sidst kaldt Bel eller Lord. Oprindeligt ser han ud til at have været en gud for tordenvejr.

Og hvad skaber Marduk? Marduk skaber verden fra slagets bytte. I begyndelsen havde hverken himmel eller jord navne. Apsu, guden for ferskvand, og Tiamat, gudinden for salthavene, og Mummu, guden for tågen, der stiger op fra dem begge, var stadig blandet som én.

For det andet, hvordan så guden Marduk ud?

Marduk blev afbildet som et menneske, ofte med sit symbol slangedragen som han havde overtaget fra Gud Tishpak. Endnu et symbol, der stod for Marduk var spaden.

Hvem dræbte Marduk?

Til sidst kom han tæt nok på Tiamat til, at han var i stand til at kaste sit net over hende. Fanget vendte Tiamat sig for at ødelægge Marduk med en magisk drab skrige. Marduk var hurtigere og skød en pil ned i halsen på hende drab hende.

Anbefalede: