Hvad var skriftsproget i Mesopotamien?
Hvad var skriftsproget i Mesopotamien?

Video: Hvad var skriftsproget i Mesopotamien?

Video: Hvad var skriftsproget i Mesopotamien?
Video: Mesopotamien - Wiegen der Zivilisation (1/6) 2024, Kan
Anonim

Kileskrift

Hvad var derfor sproget i Mesopotamien?

Mesopotamiske sprog. De vigtigste sprog i det gamle Mesopotamien var sumerisk, babylonsk og assyrisk (sammen nogle gange kendt som ' akkadisk '), amoritisk og - senere - aramæisk. De er kommet ned til os i "kileskriftet" (dvs. kileformede) skrift, dechifreret af Henry Rawlinson og andre lærde i 1850'erne.

Derudover, hvad er det første skriftsprog? Skrivning system det sumeriske Sprog er en af de tidligst kendte skriftsprog . Sumerisk "proto-literate" periode skrivning spænder over c. 3300 til 3000 f. Kr. I denne periode er optegnelser rent logografiske med fonologisk indhold.

Heraf, hvordan blev skrift brugt i Mesopotamien?

Over tid er behovet for skrivning ændret sig og tegnene udviklede sig til et skrift vi kalder kileskrift. Gennem tusinder af år, Mesopotamisk skriftkloge nedskrev daglige begivenheder, handel, astronomi og litteratur på lertavler. Kileskrift var Brugt af mennesker i hele det gamle Mellemøsten til at skrive flere forskellige sprog.

Hvad blev de tidligste former for skrivning brugt til i Mesopotamien, og hvorfor var skrivning så vigtig?

Med kileskrift, forfattere kunne fortælle historier, fortælle historier og støtte kongers styre. Kileskrift var Brugt at optage litteratur såsom som Gilgamesh-eposen ældste episk stadig kendt. Ydermere var kileskrift Brugt at kommunikere og formalisere retssystemer, mest berømt Hammurabis kodeks.

Anbefalede: