Hvad var John Locke Montesquieu og Rousseaus idéer fra oplysningstiden?
Hvad var John Locke Montesquieu og Rousseaus idéer fra oplysningstiden?

Video: Hvad var John Locke Montesquieu og Rousseaus idéer fra oplysningstiden?

Video: Hvad var John Locke Montesquieu og Rousseaus idéer fra oplysningstiden?
Video: Enlightenment philosophers: Locke, Voltaire, Montesquieu, Rousseau 2024, Kan
Anonim

Disse tænkere værdsatte fornuft, videnskab, religiøs tolerance og det, de kaldte "naturlige rettigheder" - liv, frihed og ejendom. Oplysning filosoffer John Locke , Charles Montesquieu og Jean-Jacques Rousseau alle udviklede teorier om regering, hvor nogle eller endda hele folket ville regere.

Desuden, hvad var Montesquieus oplysningsideer?

Montesquieu skrev det franske samfund var opdelt i 'trias politica': monarkiet, aristokratiet og almuen. Han udtalte, at der eksisterede to typer regering: den suveræne og den administrative. Han mente, at de administrative beføjelser var opdelt i den udøvende, den dømmende og den lovgivende.

For det andet, hvad var tre hovedideer fra oplysningstiden? Begreber i dette sæt (22) En intellektuel bevægelse fra det attende århundrede, hvis tre centrale begreber var brugen af fornuften, den videnskabelige metode og fremskridt. Oplysning tænkere mente, at de kunne være med til at skabe bedre samfund og bedre mennesker.

Ved også, hvordan John Lockes baggrund afspejlede oplysningstidens ideer?

John Locke studerede naturvidenskab og medicin ved Oxford University og blev politisk professor. Hans baggrund afspejlede oplysningstidens ideer fordi han, mens han var professor ved Oxford-universitetet, tog parti med det protestantiske parlament mod den romersk-katolske kirke i revolutionen i 1685.

Hvad er oplysningstidens hovedideer?

Det Oplysning omfattede en række af ideer centreret om fornuftens suverænitet og sansernes vidnesbyrd som de primære kilder til viden og avancerede idealer som frihed, fremskridt, tolerance, broderskab, forfatningsmæssig regering og adskillelse af kirke og stat.

Anbefalede: