Hvad er de tre store forskelle mellem jordiske planeter og gasgiganter?
Hvad er de tre store forskelle mellem jordiske planeter og gasgiganter?

Video: Hvad er de tre store forskelle mellem jordiske planeter og gasgiganter?

Video: Hvad er de tre store forskelle mellem jordiske planeter og gasgiganter?
Video: 7 Mystiske Planeter I Rummet! 2024, April
Anonim

Ikke- terrestriske planeter

I vores solsystem, gasgiganter er meget større end terrestriske planeter , og de har tykke atmosfærer fuld af brint og helium. På Jupiter og Saturn udgør brint og helium det meste Planeten mens han var på Uranus og Neptun, det elementer udgør bare det ydre kuvert.

På denne måde, hvad er hovedforskellen mellem jordiske planeter og gasgiganter?

Gasgiganter /Jovian planeter kaldes også det ydre planeter , de er lavet af gasser , de er store og mindre tætte, flere måner. Terrestrisk /Stenet planeter kaldes også det indre planeter . De er lavet af stenet overflade, tættere end jovierne, og små, få eller ingen måner.

Ved også, hvordan er de jordiske planeter forskellige? Terrestriske planeter har en solid planetarisk overflade, hvilket gør dem væsentligt forskellige fra den større gasformige planeter , som for det meste består af en kombination af brint, helium og vand, der eksisterer i forskellige fysiske tilstande.

På samme måde kan du spørge, hvad er jordiske planeter og gasgiganter?

Også kendt som en tellurisk eller stenet planet , a terrestrisk planet er et himmellegeme, der primært består af silikatsten eller metaller og har en fast overflade. Dette adskiller dem fra gasgiganter , som primært er sammensat af gasser som brint og helium, vand og nogle tungere grundstoffer i forskellige tilstande.

Hvad er tre grundlæggende forskelle mellem de indre og ydre planeter?

De fire indre planeter har langsommere baner, langsommere spin, ingen ringe, og de er lavet af rock og metal. De fire ydre planeter have hurtigere baner og spins, en sammensætning af gasser og væsker, talrige måner og ringe. Det ydre planeter er lavet af brint og helium, så de kaldes gasgiganter.

Anbefalede: