Hvad var Missouri-kompromiset fra 1820 og 1850?
Hvad var Missouri-kompromiset fra 1820 og 1850?

Video: Hvad var Missouri-kompromiset fra 1820 og 1850?

Video: Hvad var Missouri-kompromiset fra 1820 og 1850?
Video: What Was the Missouri Compromise? | History 2024, Kan
Anonim

Samme år bad Maine også om at blive optaget i Unionen. I 1820 en aftale kaldet Missouri-kompromis blev nået. Det kompromis tilladt Missouri at komme ind i Unionen som en slavestat og Maine ville være en fri stat. I 1850 Californien bad om at blive optaget i Unionen.

Hvad skete der med hensyn til dette i kompromiset fra 1820?

I et forsøg på at bevare magtbalancen i Kongressen mellem slave- og fristater, Missouri Kompromis blev sendt ind 1820 indrømme Missouri som slavestat og Maine som fri stat. I 1854, Missouri Kompromis blev ophævet af Kansas-Nebraska-loven.

Ligeledes, hvad er hovedformålet med Missouri-kompromiset? Det formålet med Missouri-kompromiset var at holde en balance mellem antallet af slavestater og antallet af frie stater i Unionen. Det tillod Missouri at gå ind som en slavestat på samme tid, Maine gik ind som en fri stat, og derved bevarede en balance i antallet af frie og slavestater.

Med hensyn til dette, hvorfor mislykkedes Missouri-kompromiset fra 1820?

Lovforslaget forsøgte at udligne antallet af slaveholdende stater og frie stater i landet, hvilket tillod Missouri ind i Unionen som en slavestat, mens Maine tilsluttede sig som en fri stat. I sidste ende Missouri-kompromis mislykkedes for permanent at lette de underliggende spændinger forårsaget af slaverispørgsmålet.

Hvem skabte Missouri-kompromiset fra 1820?

Henry Clay

Anbefalede: