Er et katolsk ægteskab et pagtægteskab?
Er et katolsk ægteskab et pagtægteskab?

Video: Er et katolsk ægteskab et pagtægteskab?

Video: Er et katolsk ægteskab et pagtægteskab?
Video: Hvad er særligt ved et kristent ægteskab? 2024, April
Anonim

Ægteskab i katolsk Kirken, også kaldet ægteskab, er " pagt hvorved en mand og en kvinde indbyrdes etablerer et partnerskab for hele livet, og som af sin natur er ordnet til gavn for ægtefællerne og forplantning og opdragelse af afkom", og som "er blevet oprejst af Kristus, Herren

Folk spørger også, hvad er ægteskab som en pagt?

I dag tager alle kristne trosretninger hensyn ægteskab som en hellig institution, en pagt . Ægteskab er en guddommelig institution, der aldrig kan brydes, selv om manden eller konen bliver lovligt skilt ved de civile domstole; så længe de begge er i live, betragter kirken dem som bundet sammen af Gud.

Ved også, hvad er et katolsk sakramentalt ægteskab? Det Sakramente af Ægteskab er en mands og kvindes varige forpligtelse til et livslangt partnerskab, etableret til gavn for hinanden og deres børns forplantning. Manden og kvinden konfererer Sakramente af Ægteskab på hinanden, når de giver deres samtykke til gifte foran Gud og Kirken.

I forhold til dette, hvordan ved du, om du har et pagtægteskab?

Den nemmeste måde at vide, om du har et pagtægteskab er at spørge dig selv: gør du ved Hvad er det? At indgå i en pagtsægteskab , du skal først gennemgå rådgivning hos en ægteskab rådgiver eller præst og indsende en erklæring om afslutning af rådgivningen til domstolens fuldmægtig.

Hvorfor er ægteskab vigtigt i den katolske kirke?

Ægteskab i katolsk kirke Foreningen af mand og kvinde med henblik på forplantning er det naturlige gode for ægteskab . Det katolsk kirke lærer det ægteskab er Guds gerning: "Gud selv er ophavsmand til ægteskab ", som er hans måde at vise kærlighed til dem, han har skabt.

Anbefalede: