Hvorfor blev Wycliffe kaldt reformationens morgenstjerne?
Hvorfor blev Wycliffe kaldt reformationens morgenstjerne?

Video: Hvorfor blev Wycliffe kaldt reformationens morgenstjerne?

Video: Hvorfor blev Wycliffe kaldt reformationens morgenstjerne?
Video: Обзор Реформации | Эпизод 1 | Джон Уиклиф | Норберт Вайссер | Ли Ломбарди | Род Колбин 2024, Kan
Anonim

John Wycliffe er kaldet Reformationens Morgenstjerne på grund af hans bidrag til at udfordre den katolske kirke og hans opkald til reform . John of Gaunt elskede Wycliffe's ideer, fordi det betød, at han kunne tage penge fra kirken til at finansiere krigene i udlandet.

Hvem kaldes så reformationens morgenstjerne?

John Wycliffe

Man kan også spørge, hvorfor Wycliffe oversatte Bibelen til engelsk? Selvom relativt få mennesker kunne læse på dette tidspunkt, Wycliffe's tanken var at oversætte Bibelen til folkesproget og siger "det hjælper kristne mænd til at studere evangeliet på det sprog, hvor de bedst kender Kristi sætning". Wycliffe Bibelen tekster er den mest almindelige manuskriptlitteratur i Middle engelsk.

Også for at vide, hvad var John Wycliffes rolle i reformationen?

John Wycliffe var en engelsk protestantisk teolog i 1300-tallet kendt bedst for sine rolle i at oversætte Bibelen til det fælles sprog. Som kritiker af den katolske kirke, Wycliffe betragtes normalt som en tidlig reformator.

Hvad sagde John Wycliffe om kirken?

John Wycliffe (1330-1384), medlem af fakultetet ved Oxford University, var en tidlig korsridder for kristne reformer i England. Han argumenterede for, at verdslige og kirkelige autoriteter fik jordisk herredømme på deres respektive sfærer af Guds nåde som forstået gennem Skriften.

Anbefalede: