Hvem var Leonardo Bruni, og hvordan hjalp han med at fremme renæssancen?
Hvem var Leonardo Bruni, og hvordan hjalp han med at fremme renæssancen?

Video: Hvem var Leonardo Bruni, og hvordan hjalp han med at fremme renæssancen?

Video: Hvem var Leonardo Bruni, og hvordan hjalp han med at fremme renæssancen?
Video: Leonardo Bruni 2024, Kan
Anonim

Bruni var elev af den politiske og kulturelle leder Coluccio Salutati, som han efterfulgte som kansler i Firenze, og under hvis vejledning han udviklede sin forestilling om borgerlig humanisme. Han tjente også som apostolisk sekretær for fire paver (1405-1414).

Ved også, hvad Leonardo Bruni troede på?

Fra Salutati, der tjente som en tidlig apologet for den florentinske republiks frihed og frihed, Bruni fik sin livslange tro at humanismen med sin vægt på retorik og klassisk læring skulle tjene staten.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvornår Leonardo Bruni blev født? 1370

Heraf, hvor boede Leonardo Bruni?

Bruni , Leonardo (1369-1444) Forsker, historiker og førende borger i Firenze, Leonardo Bruni blev født i byen Arezzo. Han studerede jura og klassikerne og hentede inspiration fra historikere og talere i det antikke Grækenland og Rom.

Hvad er borgerhumanisme under renæssancen?

Konceptet. Med udgangspunkt i aristoteliske ideer om regering, romersk stoicisme og det politiske liv i de italienske kommuner i senmiddelalderen, borgerlig humanisme er en form for klassisk republikanisme, der involverer en sammensmeltning af participatorisk politisk engagement med klassisk læring som genoplivet i Renæssance.

Anbefalede: