Hvordan virker moderkagen?
Hvordan virker moderkagen?

Video: Hvordan virker moderkagen?

Video: Hvordan virker moderkagen?
Video: INFORMASJONSTEKNOLOGI - HVORDAN VIRKER DATAUTSTYR | DEL 1 2024, Kan
Anonim

Det moderkage er et organ, der udvikler sig i din livmoder under graviditeten. Denne struktur giver ilt og næringsstoffer til din voksende baby og fjerner affaldsstoffer fra din babys blod. Det moderkage sætter sig fast på væggen af din livmoder, og dit barns navlestreng kommer ud af det.

Simpelthen, hvordan får moderkagen næringsstoffer?

Gennem blodkarrene i navlestrengen modtager fosteret alt det nødvendige ernæring , ilt og livsstøtte fra moderen gennem moderkage . Affaldsstoffer og kuldioxid fra fosteret sendes tilbage gennem navlestrengen og moderkage til moderens kredsløb for at blive elimineret.

Og hvilken uge hæfter moderkagen? Det moderkage er et organ, der udvikler sig i din livmoder for at støtte fosteret under graviditeten. Det hæfter normalt til toppen eller siden af livmoderen og vokser med en hastighed, der kan sammenlignes med fosteret i starten. Så tidligt som 10 uger , det moderkage kan afhentes på ultralyd.

Udover dette, hvordan ser moderkagen ud?

Det moderkage er et organ, der er formet som en pandekage eller skive. Den er fastgjort på den ene side til moderens livmoder og på den anden side til barnets navlestreng. Det moderkage er ansvarlig for mange vigtige funktioner, når det kommer til en babys vækst.

Hvordan fungerer moderkagen og navlestrengen?

Det moderkage er knyttet til fosteret gennem navlestreng , livline mellem mor og baby. Den indeholder en vene, der transporterer iltet blod fra moderkage til babyen, og to arterier, der bringer iltfattigt blod fra babyen til moderkage.

Anbefalede: