Hvad er forskellen mellem en jord- og gasplanet?
Hvad er forskellen mellem en jord- og gasplanet?

Video: Hvad er forskellen mellem en jord- og gasplanet?

Video: Hvad er forskellen mellem en jord- og gasplanet?
Video: Terrestrial Planets vs Jovian Planets 2024, Kan
Anonim

Terrestriske planeter har generelt tynd atmosfære, hvorimod ydre eller gasformige planeter har en meget tyk atmosfære. Terrestriske planeter er hovedsageligt sammensat af Nitrogen, silicium og kuldioxid, mens den ydre planeter er hovedsageligt sammensat af brint og helium.

På denne måde, hvad er de største forskelle mellem jordiske og jovianske planeter?

Deres hovedforskel er deres sammensætning. Terrestriske planeter er dækket med faste overflader, mens jovianske planeter er kendetegnet ved gasformige overflader. Disse terrestriske planeter i vores solsystem er Merkur, Venus, Jorden og Mars. Det jovianske planeter er Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun.

Man kan også spørge, hvad er kendetegnene for de jordiske planeter? Terrestriske planeter er jordlignende planeter består af sten eller metaller med en hård overflade. Terrestriske planeter har også en smeltet tungmetalkerne, få måner og topologiske funktioner såsom dale, vulkaner og kratere.

Med hensyn til dette, hvorfor de jordiske planeter er så forskellige fra gasgiganterne?

De er forskellige fra stenet eller terrestriske planeter, der er for det meste lavet af sten. I modsætning til rocky planeter , gasgiganter ikke har en veldefineret overflade – der er ingen klar grænse mellem, hvor atmosfæren slutter og overfladen starter! Det gasgiganter har atmosfærer at er for det meste brint og helium.

Hvad er lighederne og forskellene mellem de terrestriske planeter og gasgiganterne?

Overfladen mellem de to, Terrestriske planeter have en fast overflade. Mens den jovianske Planeter har en gasformig overflade. Den jovianske Planeter er mindre tætte end Terrestriske planeter . Det Terrestriske planeter er tættere på solen og Jovian Planeter er længere væk fra solen.

Anbefalede: