Er teenagegraviditeten stigende eller faldende?
Er teenagegraviditeten stigende eller faldende?

Video: Er teenagegraviditeten stigende eller faldende?

Video: Er teenagegraviditeten stigende eller faldende?
Video: Efterklang - Vi er uendelig (official video) 2024, April
Anonim

Efter år med stiger i 1970'erne og 1980'erne teenagegraviditet raten toppede i 1990 og er faldet støt siden. I bund og grund, teenagegraviditet satser kan formindske på en af to måder-hvis teenagere have mindre sex eller blive mere effektive præventionsbrugere - eller gennem en kombination af de to.

Er antallet af teenagegraviditeter derfor stigende?

Fødsel satser faldt 10 % for kvinder i alderen 15-17 år og 6 % for kvinder i alderen 18-19 år. Alligevel er U. S. teenagegraviditetsrate er væsentligt højere end i andre vestlige industrilande5og racemæssige/etniske og geografiske forskelle i teenager fødsel satser blive ved.

Ved også, hvor meget er teenagegraviditeten faldet? I dag er U. S. teenager fødselsraten er på det laveste nogensinde. Siden 1991 har satserne på teenagegraviditet er faldet til det halve. I 2013 rapporterede CDC, at fødselsraterne for U. S. A. teenagere 15-19 år faldet til et rekordlavt niveau, der ikke er set siden 1946. Dette fald i teenagegraviditeter krydsede alle racer og etniciteter.

På samme måde bliver det spurgt, hvorfor teenagegraviditeten er stigende?

Den væsentligste årsag til den store tilsyneladende øge i førægteskabelig graviditet er øge i seksuel aktivitet. Der var en øge i førægteskabelig graviditet blandt seksuelt aktive hvide teenagere , men ikke blandt sorte teenagere . Mangel på øge blandt sorte skyldes formentlig underrapportering af abort.

Hvornår var teenagegraviditeten på sit højeste?

Teenagerfødsler Fødselsraten for teenagere i 2017 (fødsler pr. 1.000 kvinder i alderen 15-19 år i et givet år) er faldet med syv procent fra 2016, hvor fødselsraten var 20,3, og faldet med 70 procent fra 1991, hvor den var rekordhøj. på 61,8.

Anbefalede: