Hvad var St Thomas Aquinas teori?
Hvad var St Thomas Aquinas teori?

Video: Hvad var St Thomas Aquinas teori?

Video: Hvad var St Thomas Aquinas teori?
Video: PHILOSOPHY - Thomas Aquinas 2024, Marts
Anonim

Thomas Aquinas : Moralfilosofi. Moralfilosofien om St . Thomas Aquinas (1225-1274) involverer en sammensmeltning af mindst to tilsyneladende forskellige traditioner: Aristotelisk eudaimonisme og kristen teologi. I øvrigt, Aquinas mener, at vi har arvet en tilbøjelighed til at synde fra vores første forælder, Adam.

Bare så, hvad var St Thomas Aquinas kendt for?

St . Thomas Aquinas var en berømt italiensk teolog fra det 13. århundrede. Han var berømt for at forene teologi og filosofi, hvilket startede bevægelsen kendt som skolastik. Han tilbragte mange år i klostre og lærte om religion og døde i et kloster i 1274.

Desuden, hvad var St Thomas Aquinas største bidrag til logikken? Thomas Aquinas (AKA Thomas af Aquin eller Aquino) (ca. 1225 - 1274) var en italiensk filosof og teolog fra middelalderen. Han var den førende klassiske fortaler for naturlig teologi på toppen af skolastikken i Europa og grundlæggeren af den thomistiske skole for filosofi og teologi.

Hvad er den hellige Thomas Aquinas filosofi i denne henseende?

St . Thomas Aquinas var den største af skolastikken filosoffer . Han producerede en omfattende syntese af kristen teologi og aristotelisk filosofi som påvirkede den romersk-katolske doktrin i århundreder og blev vedtaget som den officielle filosofi af kirken i 1917.

Hvad troede Thomas Aquinas om fornuft og tro?

Aquinas ser fornuft og tro som to måder at vide på. " Grund " dækker, hvad vi kan vide af erfaring og logik alene. Fra grund , vi kan vide, at der er en Gud, og at der kun er én Gud; disse sandheder om Gud er tilgængelige for enhver af erfaring og logik alene, bortset fra enhver særlig åbenbaring fra Gud.

Anbefalede: