Hvad er erfaring ifølge Kant?
Hvad er erfaring ifølge Kant?

Video: Hvad er erfaring ifølge Kant?

Video: Hvad er erfaring ifølge Kant?
Video: Mr Holiway tries to explain Kant 2024, Kan
Anonim

“ Erfaring , i Kants sans, er endnu længere oppe på den kognitive rangstige (se JL 9:64-5), for så vidt som den indikerer en bevidsthed om træk, såsom en tings substantialitet, dens årsagssammenhænge med andre væsener og dens mereologiske træk, dvs. del-hele afhængighedsforhold.

Ved også, hvad der er godt ifølge Kant?

At handle ud fra en " godt vil" for Kant betyder at handle ud fra en følelse af moralsk forpligtelse eller "pligt". Kant svarer, at vi gør vores moralske pligt, når vores motiv er bestemt af et princip, der er anerkendt af fornuften snarere end ønsket om enhver forventet konsekvens eller følelsesmæssig følelse, som kan få os til at handle, som vi gør.

Udover ovenstående, hvad mener Kant med transcendental? Kant også sidestillet transcendental med det, der er "i respekt for fagets erkendelsesevne." Noget er transcendental hvis det spiller en rolle i måden, hvorpå sindet "konstituerer" objekter og gør det muligt for os at opleve dem som objekter i første omgang.

Ligeledes, hvad er selv ifølge Immanuel Kant?

Ifølge for ham har vi alle et indre og et ydre selv som tilsammen danner vores bevidsthed. Det indre selv er omfattet af vores psykologiske tilstand og vores rationelle intellekt. Det ydre selv omfatter vores sans og den fysiske verden. Når man taler af det indre selv , der er apperception.

Hvad er moralloven ifølge Kant?

I moralsk lov , Kant hævder, at en menneskelig handling kun er moralsk godt, hvis det sker ud fra en pligtfølelse, og at en pligt er et formelt princip, der ikke er baseret på egeninteresse eller ud fra en overvejelse af, hvilke resultater der kan følge.

Anbefalede: