Hvad siger Bibelen om de 10 bud?
Hvad siger Bibelen om de 10 bud?

Video: Hvad siger Bibelen om de 10 bud?

Video: Hvad siger Bibelen om de 10 bud?
Video: Biblen - De Ti Bud 2024, Kan
Anonim

Den første bud : "Jeg er Herren, din Gud," svarer til det sjette: "Du må ikke slå ihjel," for morderen slår Guds billede ihjel. Den tredje bud : "Du skal ikke bruge Herrens navn forgæves," svarer til den ottende: "Du må ikke stjæle," for tyveri resulterer i falsk ed i Guds navn.

Spørgsmålet er også, hvad er de 10 bud i Bibelen?

Ti Bud . Jeg er Herren din Gud, som førte dig ud af Ægyptens land, ud af trællehuset. Du må ikke misbruge Herren din Guds navn; thi Herren vil ikke holde den uskyldig, som misbruger hans navn. Husk sabbatsdagen, at holde den hellig.

Man kan også spørge, hvad var hovedformålet med de ti bud? Det formål af originalen Ti bud var at give israelitterne en lov, som de kunne leve og udvikle et fællesskab af almindelige troende. Da Moses første gang kom ned fra bjerget med tavlerne, bragte han den samme lov, som Jesus lærte under sin jordiske tjeneste.

Hvad siger Gud i denne forbindelse om at bryde de ti bud?

“ 10 For den, der holder hele loven, og alligevel snubler i ét punkt, han er skyldig i alt. Hvis du nu ikke begår ægteskabsbrud, men hvis du slår ihjel, er du blevet en lovovertræder. At overtræde ( pause /disobey) en af de Ti Bud er at overtræde alle Ti Bud.

Hvorfor gav Gud Moses de ti bud?

Gud erklærede, at israelitterne var sit eget folk, og som de skal lytte til Gud og adlyde hans love. Disse love var det Ti Bud hvilken var givet til Moses på to stentavler, og de fastlagde de grundlæggende principper, der skulle styre israelitternes liv.

Anbefalede: