Bruges det babylonske talsystem stadig i dag?
Bruges det babylonske talsystem stadig i dag?

Video: Bruges det babylonske talsystem stadig i dag?

Video: Bruges det babylonske talsystem stadig i dag?
Video: ვოლოდიმირ ზელენსკის მიმართვა გერმანიის ბუნდესტაგს 2024, Kan
Anonim

Det Babylonske talsystem bruger base 60 (sexagesimal) i stedet for 10. I modsætning til det hindu-arabiske tal vi bruger i dag , Babylonske tal "ligner" den tal de repræsenterer. Babylonske tal er overraskende nemme at tyde.

På samme måde kan du spørge, om det egyptiske talsystem stadig bruges i dag?

Egyptisk talsystem er ikke Brugt for pr i dag egyptere til sidst tilpasset sig middelhavsnormer og bruger nu arabisk skrift, som ser sådan ud. Begge disse talsystemer har en base på 10.

Ved også, hvordan repræsenterede den babylonske civilisation tal, hvad med deres talsystem gør vi stadig brug af i dag? Det babyloniere havde - en meget avanceret talsystem selv for dagens standarder. Det var - en base 60 system (seksigesimal) snarere end - en basis ti (decimal). Base ti er hvad vi bruger i dag . Det babyloniere delt op dagen i fireogtyve timer, hver time i tres minutter og hvert minut til tres sekunder.

Desuden, hvad blev det babylonske talsystem brugt til?

Det babyloniere , som var berømte for deres astronomiske observationer, såvel som deres beregninger (støttet af deres opfindelse af abacus), Brugt en sexagesimal (base-60) positionel talsystem arvet fra enten den sumeriske eller den eblaitiske civilisation.

Hvad er det talsystem, vi bruger i dag?

Det mest almindelige brugt system af tal er det hindu-arabiske tal system . To indiske matematikere er krediteret for at udvikle det.

Anbefalede: