Hvem var de to sider i den franske revolution?
Hvem var de to sider i den franske revolution?

Video: Hvem var de to sider i den franske revolution?

Video: Hvem var de to sider i den franske revolution?
Video: DEN FRANSKE REVOLUTION 2024, April
Anonim

Før fransk revolution , folket i Frankrig var opdelt i sociale grupper kaldet "Estates". Førstestanden omfattede gejstligheden (kirkeledere), Andenstanden omfattede adelige, og tredjestanden omfattede almuen. De fleste mennesker var medlemmer af tredjestanden.

Ved du også, hvem der var involveret i den franske revolution?

Efter fransk Kong Ludvig XVI blev retsforfulgt og henrettet den 21. januar 1793, krig mellem Frankrig og monarkiske nationer Storbritannien og Spanien var uundgåelige. Disse to magter sluttede sig til Østrig og andre europæiske nationer i krigen mod Revolutionære Frankrig der allerede var startet i 1791.

Ved du også, hvem var imod den franske revolution? Katolikker var imod revolution fordi revolutionære ønskede at udrydde religionen og tvinge præsterne til at sværge troskab til regeringen. De fleste ægte katolikker var til fordel for kongen. Det meste af det vestlige Frankrig var radikalt til fordel for kongen af mange grunde.

Hvilken gruppe mennesker startede derfor den franske revolution?

Napoleon - Napoleon Bonaparte var en militær leder, der allierede sig med jakobinerne under den franske revolution. Han blev en nationalhelt, da han besejrede østrigerne i Italien. I 1799 satte Napoleon en stopper for den franske revolution, da han væltede kataloget og etablerede det franske konsulat.

Hvad kom der ud af den franske revolution?

Resultatet af Den franske revolution var slutningen af monarkiet. Kong Ludvig XVI var henrettet i 1793. Den revolution sluttede, da Napoleon Bonaparte tog magten i november 1799. I 1804 tog han blev til Kejser.

Anbefalede: