Hvem var lederen af mensjevikkerne?
Hvem var lederen af mensjevikkerne?

Video: Hvem var lederen af mensjevikkerne?

Video: Hvem var lederen af mensjevikkerne?
Video: Ukrainerne IKKE Eksisterer, eller Som russisk Ukrainerne gjorde | TainaRVB 2024, Kan
Anonim

Geografisk omfang: Russisk

Og hvem var mensjevikkerne klasse 9?

MENSHEVIKS - Det Mensjevikker var en fraktion i den russiske socialistiske bevægelse, den anden var bolsjevikkerne. Fraktionerne opstod i 1903 efter en strid i det russiske socialdemokratiske arbejderparti mellem Julius Martov og Vladimir Lenin.

På samme måde, hvem var mensjevikker og bolsjevikker? Mensjevikkerne og bolsjevikkerne var fraktioner inden for det russiske socialdemokratiske arbejderparti i slutningen af det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede. De havde til formål at bringe revolution til Rusland ved at følge den socialistiske teoretikers ideer Karl Marx (1818–1883).

Ved også, hvad er forskellen mellem mensjevikker og bolsjevikker?

Ordet Mensjevik kommer fra ordet "minoritet" (på russisk selvfølgelig), og Bolsjevik fra "flertal". bolsjevikker troede i en radikal -og elitær- revolution, hvorimod mensjevikker støttede en mere progressiv forandring i samarbejdet med middelklassen og borgerskabet.

Hvilket parti delte sig i mensjevikker og bolsjevikker?

Det opstod i 1912 som Det russiske socialdemokratiske arbejderparti blev delt i to, den anden gruppe var Det russiske socialdemokratiske arbejderparti (bolsjevikker). Men mensjevikkerne og bolsjevikkerne havde eksisteret som fraktioner af det oprindelige parti siden 1903.

Anbefalede: