Hvordan påvirkede Amistad-sagen slaveriet?
Hvordan påvirkede Amistad-sagen slaveriet?

Video: Hvordan påvirkede Amistad-sagen slaveriet?

Video: Hvordan påvirkede Amistad-sagen slaveriet?
Video: Как медику стать тестировщиком. Интервью с QA. Как войти в айти / #ityoutubersru 2024, April
Anonim

Ulovligt fanget og solgt til Slaveri

Selvom USA, Storbritannien, Spanien og andre europæiske magter havde afskaffet importen af slaver på det tidspunkt, det transatlantiske hav slave handel fortsatte ulovligt, og Havana var en vigtig slave handelscentrum.

Hvordan forholder filmen Amistad sig derfor til historien?

Mens film er løst baseret på den sande historie om en gruppe Mende-folk fra Sierra Leone, som i 1839 overmandede deres spanske fangevogtere ombord på slaveskibet La Amistad , det er i høj grad en fortælling om hvide heltedyrkelse.

Desuden, hvorfor var Amistad-oprøret vigtigt? Amistad mytteri , (2. juli 1839), slaveoprør, der fandt sted på slaveskibet Amistad nær Cubas kyst og havde vigtig politiske og juridiske konsekvenser i den amerikanske afskaffelsesbevægelse. En komité dannet for at forsvare slaverne udviklede sig senere til American Missionary Association (indarbejdet 1846).

Ved du også, hvad der skete med oprørsslaverne i slutningen af Amistad-sagen?

De afrikanske fanger, Mende-folk, der var blevet kidnappet i området Sierra Leone i Vestafrika, blev ulovligt solgt til slaveri , og fragtet til Cuba, undslap deres lænker og overtog skibet. De dræbte kaptajnen og kokken; to andre besætningsmedlemmer undslap i en redningsbåd.

Hvem var advokaten i Amistad-sagen?

John Quincy Adams

Anbefalede: