Hvem var bolsjevikker kort sagt?
Hvem var bolsjevikker kort sagt?

Video: Hvem var bolsjevikker kort sagt?

Video: Hvem var bolsjevikker kort sagt?
Video: Peterhof Palace i Rusland | St. Petersburg 2017 (Vlog 5) 2024, Kan
Anonim

Bolsjevik , (russisk: "En af flertallet"), flertal bolsjevikker , eller bolsjevikker, medlem af en fløj af det russiske socialdemokratiske arbejderparti, som under ledelse af Vladimir Lenin overtog kontrollen over regeringen i Rusland (oktober 1917) og blev den dominerende politiske magt.

Desuden, hvad blev bolsjevikkerne kaldt?

Det bolsjevikker , også kendt på engelsk som bolsjevisterne, var en venstrefløjsmarxistisk fraktion grundlagt af Vladimir Lenin og Alexander Bogdanov, der splittede sig fra den mensjevikiske fraktion af det marxistiske russiske socialdemokratiske arbejderparti (RSDLP), et revolutionært socialistisk politisk parti dannet i 1898 ved dets andet parti

Ligeledes, hvem var bolsjevikkerne, hvad troede de på? Rolle af bolsjevikker . Det Bolsjevikkerne var et revolutionært parti, forpligtet til Karl Marx' ideer. De troede at arbejderklasserne på et tidspunkt ville frigøre sig fra de herskende klassers økonomiske og politiske kontrol.

Og hvem var bolsjevikkerne og hvem ledede dem?

Vladimir Lenin Alexander Bogdanov

Hvem var bolsjevikker og mensjevikker klasse 9?

MENsjevikkerne- Mensjevikkerne var en fraktion i den russiske socialistiske bevægelse, den anden var bolsjevikkerne. Fraktionerne opstod i 1903 efter en strid i det russiske socialdemokratiske arbejderparti mellem Julius Martov og Vladimir Lenin.

Anbefalede: