Hvad bruges en kalk og paten til?
Hvad bruges en kalk og paten til?

Video: Hvad bruges en kalk og paten til?

Video: Hvad bruges en kalk og paten til?
Video: Возведение новых перегородок в квартире. Переделка хрущевки от А до Я. #3 2024, April
Anonim

Det kalk og paten er fartøjer Brugt i den eukaristiske liturgi; sløret, et dække for dem. Denne artikel behandler deres udvikling og brug. Det mest væsentlige af alle de liturgiske kar er kalk hvori vinen ved messen er indviet.

Heraf, hvad bruges en kalk til?

I romersk-katolicisme, østlig ortodokse kirke, orientalsk ortodoksi, anglikanisme, lutheranisme og nogle andre kristne trosretninger, en kalk er en stående kop plejede holde nadvervin under eukaristien (også kaldet Herrens nadver eller hellig nadver).

Derudover, hvad er forskellen mellem en kalk og en ciborium? Det ciborium er normalt formet som en afrundet bæger, el kalk , med et kuppelformet dæksel. Det ciborium er ikke et indviet kar og behøver kun en velsignelse, før det tages i brug. Karret kan være lavet af enten sølv eller guld, men det indre af bægeret skal være foret med guld.

Ved også, hvad der dækker kalken?

Kalk klude Pallen (palla) er et stivnet firkantet kort dækket med hvidt linned, normalt broderet med et kors, eller et andet passende symbol. Formålet med pallen er at forhindre, at støv og insekter falder ned i de eukaristiske elementer.

Hvad er et patent i den katolske kirke?

En paten eller diskos er en lille tallerken, som regel lavet af sølv eller guld, der bruges til at rumme eukaristisk brød, som skal indvies under messen. Den bruges generelt under selve liturgien, mens det reserverede sakramente opbevares i tabernaklet i et ciborium.

Anbefalede: