Hvor stammer den rastafarianske religion fra?
Hvor stammer den rastafarianske religion fra?

Video: Hvor stammer den rastafarianske religion fra?

Video: Hvor stammer den rastafarianske religion fra?
Video: Kristendomen, judendomen & islam | Religion för grundskolan 🔴 2024, April
Anonim

Jamaica

Heraf, hvor kom Rastafari-religionen fra?

Rastafari er en ung, Afrika-centreret religion som udviklede sig på Jamaica i 1930'erne efter kroningen af Haile Selassie I som konge af Etiopien i 1930.

Man kan også spørge, hvem er Rastafari-guden? Hej Selassie aldrig betragtet sig selv som Gud, og han holdt sig heller ikke til Rastafari. Rastafarierne hensyn Haile Selassie I som Gud, fordi Marcus Garveys profeti - "Se til Afrika, hvor en sort konge skal krones, han skal være Forløseren" - hurtigt blev fulgt af himmelfarten af Hej Selassie som kejser af Etiopien.

På samme måde kan man spørge, hvor praktiseres rastafarianisme?

Beliggenhed. Selvom det bevarer sin højeste koncentration af tilhængere i Jamaica, Rastafarianisme har spredt sig til alle øer i Caribien og til sorte befolkninger på hele halvkuglen og i Europa. Rastafarier findes også i mange afrikanske lande, herunder Sydafrika, og i Australien og New Zealand.

Hvad er formålet med rastafarianisme?

Rastafari , også stavet Ras Tafari, religiøs og politisk bevægelse, startet i Jamaica i 1930'erne og vedtaget af mange grupper rundt om i verden, der kombinerer protestantisk kristendom, mystik og en panafrikansk politisk bevidsthed.

Anbefalede: