Hvad er Blaise Pascal kendt for?
Hvad er Blaise Pascal kendt for?

Video: Hvad er Blaise Pascal kendt for?

Video: Hvad er Blaise Pascal kendt for?
Video: Blaise Pascal Mathematical Breakthrough | Biography 2024, Kan
Anonim

Blaise Pascal , i sine korte 39 leveår, ydede mange bidrag og opfindelser på flere områder. Han har det godt kendt både inden for matematik og fysik. I matematik er han kendt for at bidrage Pascals trekant og sandsynlighedsteori. Han opfandt også en tidlig digital lommeregner og en roulettemaskine.

Ved også, hvem er Blaise Pascal, og hvad opfandt han?

Matematiker Blaise Pascal var født den 19. juni 1623 i Clermont-Ferrand, Frankrig. I 1640'erne han opfandt Pascaline, en tidlig lommeregner, og validerede yderligere Evangelista Torricellis teori om årsagen til barometriske variationer.

Ved også, hvem var Blaise Pascal, og hvad var hans bidrag til oplysningstiden? Blaise Pascal (1623–1662) Blaise Pascal var en Fransk filosof, matematiker, videnskabsmand, opfinder og teolog. I matematik var han en tidlig pioner inden for spilteori og sandsynlighedsteori. I filosofien var han en tidlig pioner inden for eksistentialismen.

Med hensyn til dette, hvad opfandt Blaise Pascal?

Pascals lommeregner Mekanisk lommeregner Tilføjemaskine

Hvad opdagede Blaise Pascal i 1653?

Hans værk "Traité du triangle arithmétique" ("Afhandling om den aritmetiske trekant") blev udgivet i 1653 . I 1654, Pascal begyndte at korrespondere med matematikeren Pierre de Fermat. Han udførte eksperimenter med terninger og opdaget at der var en fast sandsynlighed for et bestemt udfald.

Anbefalede: