Hvem var lollarderne og hvad troede de på?
Hvem var lollarderne og hvad troede de på?

Video: Hvem var lollarderne og hvad troede de på?

Video: Hvem var lollarderne og hvad troede de på?
Video: Hvad er en katolik? Kan man blive katolik? 2024, Marts
Anonim

Det Lollards var tilhængere af John Wycliffe, Oxford University-teologen og Christian Reformer, der oversatte Bibelen til engelsk. Det Lollards havde dyb uenighed med den katolske kirke. De var kritisk over for paven og kirkens autoritets hierarkiske struktur.

Også at vide er, hvorfor blev Wycliffe-tilhængere kaldt lollards?

John Wyclif og hans Lollard tilhængere var de første anerkendte kritikere af den etablerede kirke siden det femte århundrede. Det Lollards der fulgte efter Wyclif afledte deres navn fra de middelalderlige hollandske ord, der betyder 'at mumle' (sandsynligvis afspejler deres stil af tilbedelse, som var baseret på læsning af skrifterne).

På samme måde, hvad var John Wycliffes tro? Wycliffe's centrale grundsætning var hans tro i Bibelen som den eneste kilde til kristen lære. Ingen jordisk kirkelig autoritet, mente han, kunne forstærke eller ændre det, der stod i skrifterne. Derudover fandt han ingen skriftmæssig støtte til pavedømmet eller de mange kloster- og andre religiøse ordener.

Ligeledes, hvad var kravene fra lollarderne?

Det Lollards ' krav var primært til reform af den vestlige kristendom. De formulerede deres overbevisninger i de tolv konklusioner Lollards.

Hvad skete der ved lollards pit?

For dem, der ikke er helt op til bunden af deres religiøse historie Lollards var mennesker, der opfordrede til reformation af kirken og som straf blev brændt ihjel i et gammelt nedlagt kridt grube i Norwich, som var, hvad pubben dengang var bygget på (pladsen blev oprindeligt gravet ud som fundament for katedralen).

Anbefalede: