Er Merkur en gasgigantisk planet?
Er Merkur en gasgigantisk planet?

Video: Er Merkur en gasgigantisk planet?

Video: Er Merkur en gasgigantisk planet?
Video: МЕРКУРИЙ.ХС 2024, April
Anonim

Merkur , Venus, Jorden og Mars er kendt kollektivt som stenet planeter , i modsætning til solsystemets gasgiganter - Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun.

Desuden, er planeten Merkur fast væske eller gas?

Merkur er den næsttætteste planet , efter jord. Den har en stor metallisk kerne med en radius på omkring 1.289 miles (2.074 kilometer), omkring 85 procent af planetens radius. Der er tegn på, at det er delvist smeltet, eller væske.

For det andet, hvad er ikke en gasgigantisk planet? Baner og størrelser er ikke vist i skala. EN gas gigant er en stor planet mest sammensat af gasser , såsom brint og helium, med en relativt lille stenet kerne. Det gasgiganter af vores solsystem er Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun.

Også spurgt, har gasgigantplaneter en overflade?

I modsætning til rocky planeter , hvilken har en klart defineret forskel mellem atmosfære og overflade , gasgiganter gør ikke har en veldefineret overflade ; deres atmosfærer bliver simpelthen gradvist tættere mod kernen, måske med flydende eller væskelignende tilstande imellem. Sådan noget kan man ikke "lande på". planeter i traditionel forstand.

Er Pluto en gasgigant?

Så upåfaldende, at det først blev opdaget i 1930, Pluto er ikke en gas gigantiske planet ligesom alle de andre i det ydre solsystem. I stedet er det en lille, stenet verden på størrelse med Jordens måne.

Anbefalede: