Hvad er forskellen mellem social monogami og genetisk monogami?
Hvad er forskellen mellem social monogami og genetisk monogami?

Video: Hvad er forskellen mellem social monogami og genetisk monogami?

Video: Hvad er forskellen mellem social monogami og genetisk monogami?
Video: Social Monogamy vs. Sexual Monogamy | StarTalk 2024, April
Anonim

Socialt monogami hos pattedyr defineres som et langsigtet eller sekventielt levende arrangement mellem en voksen han og en voksen hun (heterogent par). Det skal ikke forveksles med genetisk monogami , som henviser til to individer, der kun formerer sig med hinanden.

Også spurgt, hvad er genetisk monogami?

Genetisk monogami er hvornår gener , ikke sociale og adfærdsmæssige normer, dikterer praktiseringen af monogami . Dr. Emlan, en ekspert fra Cornell University i evolution, mener, at kun to arter er det genetisk monogam : silkeabe og tamarin.

På samme måde er monogami en social konstruktion? socialt monogami henviser til to partnere, der bor sammen, har sex med hinanden og samarbejder om at skaffe basale ressourcer som husly, mad og penge. seksuel monogami henviser til to partnere, der forbliver seksuelt eksklusive med hinanden og ikke har nogen eksterne sexpartnere.

Tilsvarende, hvad er forskellen mellem monogami og seriel monogami?

Det vigtigste forskel er det en seriel monogamist altid ønsker at være i en forhold. Hvis nogen slår op med dig, bliver du så sindssyg, indtil du kan være i et andet forhold igen?

Hvad forårsager monogami?

Hos mennesker fandt Schacht og Bell (2016) at ægtefællen vogtede snarere end faderlig omsorg fører til monogami , som monogami giver mænd mulighed for at opretholde et højt faderskab. Det foreslog de i stedet monogami er forårsaget ved lav kvindetæthed og mænds manglende evne til at forsvare flere hunner.

Anbefalede: