Hvorfor brugte bibelforskerne hermeneutisk tilgang til at fortolke Bibelen?
Hvorfor brugte bibelforskerne hermeneutisk tilgang til at fortolke Bibelen?

Video: Hvorfor brugte bibelforskerne hermeneutisk tilgang til at fortolke Bibelen?

Video: Hvorfor brugte bibelforskerne hermeneutisk tilgang til at fortolke Bibelen?
Video: Lydbibel - Apostlenes gjerninger kapittel 1 til 10 2024, Marts
Anonim

Denne tilstand af fortolkning søger at forklare bibelsk begivenheder, som de relaterer til eller præfigurerer det kommende liv. Sådan en nærme sig til Bibelen er eksemplificeret ved den jødiske kabbala, som forsøgte at afsløre den mystiske betydning af de numeriske værdier af hebraiske bogstaver og ord.

I betragtning af dette, hvad er meningen med bibelsk hermeneutik?

Bibelsk hermeneutik er studiet af principperne for fortolkning om bøgerne i bibel . Det er en del af det bredere felt af hermeneutik , som involverer studiet af principper for fortolkning til alle former for kommunikation, nonverbal og verbal.

For det andet, skal vi fortolke Bibelen bogstaveligt? Bibelsk literalister mener, at medmindre en passage klart er tænkt af forfatteren som allegori, poesi eller en anden genre, Bibelen burde være fortolket som bogstavelig udsagn fra forfatteren. Kritikere hævder, at allegoriske hensigter kan være tvetydige.

På samme måde kan du spørge, hvad det vil sige at fortolke Bibelen bogstaveligt?

Bogstavelig fortolkning hævder, at a bibelsk tekst skal fortolkes i overensstemmelse med almindelig betyder ” formidlet af dens grammatiske konstruktion og historiske kontekst. Det bogstavelig betydning anses for at svare til forfatternes hensigt.

Hvad betyder Eisegesis?

s?ˈd?iːs?s/) er processen med at fortolke tekst på en sådan måde, at man introducerer sine egne forudsætninger, dagsordener eller skævheder. Det er ofte omtalt som at læse ind i teksten. Eksegese er tegne tekster betyder i overensstemmelse med forfatterens kontekst og kan findes betyder.

Anbefalede: