Hvorfor er dåbskapellet ottekantede?
Hvorfor er dåbskapellet ottekantede?

Video: Hvorfor er dåbskapellet ottekantede?

Video: Hvorfor er dåbskapellet ottekantede?
Video: Hvorfor er det fedt at gå på højskole? 2024, April
Anonim

Sankt Ambrosius skrev, at skrifttyper og dåbskapelle var ottekantet "For på den ottende dag, ved at opstå, løsner Kristus dødens trældom og tager imod de døde fra deres grave". Saint Augustin beskrev på samme måde den ottende dag som "evig helliget ved Kristi opstandelse".

På samme måde spørges der, hvorfor er en døbefont ottekantet?

Traditionel døbefonte er ofte ottekantet i form (og nogle gange også dåb sidekapel til en kirke). Siden dåb er begyndelsen på nyt liv og opstandelsen fra en åndelig død, den døbefont blev lavet i form af en ottekant som et symbol på de otte dage og starten på det evige liv.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvad en døbefont symboliserer? Det Døbefont Det traditionelle døbefont holder det vand, der bruges til dåb . Det symboliserer det dåb vandløb, floder eller pøler af vand i århundreder tidligere, som Jordanfloden, hvor Kristus var døbt af Johannes Døberen.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvad er formålet med dåbskapellet?

Ifølge optegnelserne fra de tidlige kirkeråd blev dåbskapsler først bygget og brugt til at rette op på, hvad der blev betragtet som det onde, der opstod ved praksis med privat dåb.

Hvad hedder en dåbsbassin?

DØBSKABER OG DÅB SKRIFTTYPER. Baptisteries er de bygninger, værelser eller på anden måde definerede rum, hvori er placeret dåb skrifttyper. Dåb skrifttyper er pools eller beholdere, der rummer vandet til fejringen af nadveren af Dåb.

Anbefalede: