Var bolsjevikkerne venstre- eller højrefløjen?
Var bolsjevikkerne venstre- eller højrefløjen?

Video: Var bolsjevikkerne venstre- eller højrefløjen?

Video: Var bolsjevikkerne venstre- eller højrefløjen?
Video: VIDEO MED GESTE AF ET GAMLE SLOT OG HAN ... 2024, April
Anonim

Resultat: Bolsjevikisk sejr: Bolsjevikkerne konsoliderer

Var Trotskij på denne måde venstre- eller højrefløjen?

På marxismens politiske spektrum anses trotskister normalt for at være i retning af venstre . I 1920'erne kaldte de sig selv for Venstre Opposition, selvom det er i dag venstre kommunismen er særskilt og normalt ikke-bolsjevikisk.

Ved også, hvem bekæmpede bolsjevikkerne? De to største kombattantgrupper var Den Røde Hær, der kæmpede for Bolsjevik form for socialisme ledet af Vladimir Lenin og de løst allierede styrker kendt som den hvide hær, som omfattede forskellige interesser, der favoriserede politisk monarkisme, økonomisk kapitalisme og alternative former for socialisme, hver med demokratiske og

Hvad er så en venstrefløjskommunist?

Venstre kommunisme , eller den kommunistisk venstrefløj , er en stilling besat af venstre fløj af kommunisme , som kritiserer de politiske ideer og praksisser, som marxist-leninister og socialdemokrater går ind for.

Hvem var bolsjevikkerne, hvad troede de på?

Det Bolsjevikkerne var et revolutionært parti, forpligtet til Karl Marx' ideer. De troede at arbejderklasserne på et tidspunkt ville frigøre sig fra de herskende klassers økonomiske og politiske kontrol.

Anbefalede: