Indholdsfortegnelse:

Hvad siger forskning om fonemisk bevidsthed?
Hvad siger forskning om fonemisk bevidsthed?

Video: Hvad siger forskning om fonemisk bevidsthed?

Video: Hvad siger forskning om fonemisk bevidsthed?
Video: Humans Have an Actual Superpower... 2024, April
Anonim

Fonemisk bevidsthedsforskning siger

Evnen til at høre og manipulere fonemer spiller en kausal rolle i tilegnelsen af begyndende læsefærdigheder (Smith, Simmons, & Kame'enui, 1998; se referencer).

Hvad tyder forskning heraf om fonemisk bevidsthed?

Forskning tyder på at forskellige børn kan have brug for forskellige mængder og former for fonemisk bevidsthed instruktion og erfaringer. Det forskning fund relateret til fonemisk bevidsthed tyder på at selvom det kunne være nødvendigt, er det bestemt ikke tilstrækkeligt til at producere gode læsere.

Desuden, hvad er forskellen mellem fonik og fonemisk bevidsthed? Phonics involverer forholdet mellem lyde og skrevne symboler, hvorimod fonemisk bevidsthed involverer lyde i talte ord. Derfor, lyde undervisning fokuserer på at undervise i lyd-staveforhold og er forbundet med tryk. Mest fonemisk bevidsthed opgaverne er mundtlige.

Spørgsmålet er også, hvad er fonemisk bevidsthed, og hvorfor er det vigtigt?

Fonemisk bevidsthed er evnen til at høre, identificere og manipulere sprogets lyde. det er vigtig fordi det er den primære prædiktor for tidlige læse- og stavefærdigheder i børnehaven til og med 2. klasse.

Hvad er et eksempel på fonemisk bevidsthed?

' Fonemisk bevidsthed refererer til den specifikke evne til at fokusere på og manipulere individuelle lyde ( fonemer ) i talte ord. Fonemer er de mindste enheder, der omfatter talesprog. Til eksempel , ordet 'måtte' har tre fonemer : /m/ /a/ /t/.

Anbefalede: